Ανθότυρο

O ανθότυρος, είναι ένα κλασικό παραδοσιακό, μαλακό και ελαφρύ τυρί.

Παρασκευάζεται από τυρόγαλο πρόβειου γάλακτος στο οποίο προστίθενται ποσότητες γάλακτος.

Επιπλέον είναι γνωστό για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που περιέχει αλλά και την ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Όλα αυτά το κάνουν ξεχωριστό για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή. 

 Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό με ψωμί, σε πίτες, σαλάτες αλλά και ως επιδόρπιο με τη συνοδεία μελιού ή μαρμελάδας.