Φέτα

Κατ’εξοχήν ελληνικό παραδοσιακό τυρί που οι ρίζες του χάνονται μέσα στους αιώνες.

Παρουσιάζει ευρεία λαϊκή κατανάλωση και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των τυριών που παρασκευάζονται ή διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Είναι τροφή μεγάλης βιολογικής αξίας πολύ γευστική και αποτελεί εξαιρετικό εδεσματολογικό συμπλήρωμα.

Παρασκευάζεται απο πρόβειο αλλά και με προσθήκη γίδινου γάλακτος.

Έχει ελαφριά αλμυρή,υπόξινη γεύση και φυσικό λευκό χρώμα.

 

Καταναλώνεται σαν τυρί επιτραπέζιο και σαγανάκι, ενώ χρησιμοποιείται στη χωριάτικη σαλάτα και σε τυρόπιτες.